Fremleje

Hvorfor fremleje

Hvis lejligheden er for stor, er der måske en studerende eller en anden boligsøgende, som er interesseret i at leje en del af din lejlighed. Der er meget lempelige regler, hvis du vil fremleje et eller to værelser.

Hvis du skal udstationeres, på længerevarende studieophold eller lignende, har du mulighed for at fremleje hele lejligheden til andre. Ved denne form for fremleje giver man adgang til en lejlighed ”uden om” ventelisten. Derfor er der meget stramme regler for, hvornår det er tilladt at fremleje hele sin lejlighed. Fx er det ikke tilladt at fremleje sin lejlighed, hvis årsagen er, at du har fundet en partner, som du gerne vil prøve at flytte ind hos - læs evt. om Boliggarantibevis
 

Delvis fremleje

Du har ret til at fremleje et værelse eller en del af din almene bolig. Du skal dog være opmærksom på følgende:
- Fremlejen må højst vare i to år (i en sammenhængende periode)
- Du må dog højest fremleje halvdelen af boligens beboelsesrum
- Det samlede antal personer, der skal bo i hele boligen, må ikke overstige én person pr. beboelsesrum.
- Ved delvis fremleje må du ikke kræve en højere husleje end den, du betaler for hele boligen. Dette beløb er dog kun det yderste maksimum for, hvad du kan kræve i husleje. Reglerne om fastsættelse af huslejen ved delvis fremleje hører under den private lejelov.

Fremleje af hele boligen

Du har også ret til at fremleje hele din almene bolig, men her er der visse betingelser, som skal være opfyldt:
- Fremlejen må højst vare i to år (i en sammenhængende periode)
- Du skal kunne dokumentere, at fremlejen er midlertidig og skyldes sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse eller lignende.
- Du må ikke kræve en højere husleje, end den du selv betaler.
- Det samlede antal personer, der skal bo i boligen, må ikke overstige én person pr. beboelsesrum. Det vil sige, at en to-rums bolig ikke må fremlejes til mere end to personer. Husstanden behøver ikke at opfylde samme særlige krav om størrelse og sammensætning som ved almindelig udlejning.

Senest to uger før du indgår en fremlejeaftale, skal du orientere boligorganisationen om, at du vil fremleje. Orienteringen skal indeholde oplysninger om årsagen til dit midlertidige fravær, navnet på din lejer, antallet af personer i husstanden og huslejens størrelse.
Du skal desuden indgå en skriftlig fremlejekontrakt med din lejer. Kopi af fremlejekontrakten skal sendes til boligorganisationen, inden fremlejeperioden begynder.

Selvom du har fremlejet din bolig, er det stadig dig, der har ansvaret for, at huslejen bliver betalt, at husordenen bliver overholdt, og at din bolig ikke bliver misligholdt.

Er din bolig en ungdomsbolig eller ældrebolig, skal kommunen godkende aftalen.

Hvis du omgår reglerne for fremleje, har boligorganisationen ret til efter advarsel at ophæve lejeaftalen.


Ved uenighed

Hvis du og boligorganisationen bliver uenige om hvorvidt du opfylder betingelserne for at bytte eller fremleje, kan du få sagen behandlet af Beboerklagenævnet i kommunen.
Ved uenighed mellem dig og den, du fremlejer til, skal sagen behandles af Huslejenævnet, da dette forhold hører under den private lejelov.

Du er velkommen til at kontakte Beboerservice for yderligere spørgsmål.




Opdateret 09-07-2019


Glostrup Boligselskab

Bryggergårdsvej 2B
2600 Glostrup

  (+45) 43 96 28 86
  gb@gb.dk

CVRnr. 65 12 32 15


Persondata

Telefon- og åbningstider

Beboerservice, Bryggergårdsvej 2 B

Telefontid
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag 10.00-12.00

Personlig henvendelse
Mandag og onsdag 13.00-14.00
Torsdag 14.00-17.00

Driftskontor, Stubben 5

Telefontid
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag 10.00-12.00

Personlig henvendelse
Mandag og onsdag 13.00-14.00